Vanliga frågor och svar

Ingår kajplatsen?
Nej. Det är en kommunal kaj, så man måste köa sig till en plats, vilket är omöjligt då det sällan försvinner några båtar från Uppsala.
Om du tänkt bedriva någon typ av näringsverksamhet så ökar chansen betydligt att få överta platsen. Då måste man istället gå via kommunens företagsenhet. Värt att veta är att Uppsala brukar ha bottenplacering när det gäller landets bästa företagskommuner, enligt svenskt närlingslivs lista. Det gäller även kontakten med kommunens företagsenhet.

Finns det någon motor installerad?
Nej, men det går förstås att ordna om man behöver flytta. Det går ganska enkelt att montera motorfästen för utombordare.

Är det möjligt att transportera husbåten vart som helst?
Ja, det handlar bara om tid och pengar. Billigaste är förstås att montera motorfästen för utombordare och sköta transporten själv. Annars är det bogsering som gäller och det kan ordnas inom Mälaren om vi fortfarande har kvar någon bogserbåt vid försäljning av husbåten.
Landvägen kostar förstås mer med mobilkran och bredlastbil. Kostnaden kan du kontrollera själv med åkerier.

Jag vill gärna köpa stugan/husbåten och vill veta mer.
Skicka epost med de frågor du har. Klicka på kryssrutan längst ner.

Jag har inte fått något svar på min fråga?
Alla får svar, oftast samma dag på kvällen. Om du inte hittar något så leta i "spam", "skräppost" eller vad det kan tänkas heta i ditt epostprogram.
Hittar du ändå ingenting, försök med SMS så undersöker jag saken.