Hyresvillkor för bastuflotten och badflotten
Detta är en nerkortad och lättläst version av avtalsvillkoren. De viktigaste sakerna tas upp på denna sida.
För att läsa mer ingående, klicka på PDF-filen ovan.

Detta ingår
Priserna för bastuflotten och badflotten inkluderar moms och eventuell bogsering, samt ved, grillkol, grillbestick, tändvätska, tändare, tvål, sopsäckar m.m. Det finns en enkel dusch*.
Ni hittar tvål, sopsäckar m.m under bänken i omklädningsrummet.
Det finns belysning både inomhus och utomhus. Det är inte tillåtet att använda egna ljus, pga brandrisk och stearinstänk.
Detaljerade listor på allt som ingår hittar du på sidorna "Om bastuflotten" och "Om badflotten".
* Duschen värms av en värmeväxlare men kan inte leverera så mycket varmvatten så bör ni välja en plats med flera alternativ ifall ni är många eller vill duscha länge.

Detta ingår INTE
Ingen båttur ingår till flotten. Ni kan inte heller åka med när vi bogserar ut flotten utan ni får själva ta er till den plats ni valt där ni sköter festen själva under hela hyrestiden.
Mat, dryck, glas, bestick och tallrikar ingår inte. Engångsartiklar är förstås enklast.
Det finns ingen toalett ombord. Vi är inte ansvariga för andra offentliga alternativ.
Ni värmer själva upp eller så kan ni få uppvärmning mot tillägg.
Flottarna är inte utrustad med 230 Volt. Använd egen batteridriven stereo.

Hyrestid
Ni betalar för 3 timmar. Ska ni värma själva så får ni 1 extra kostnadsfri timme till bastun och 3 extra kostnadsfria timmar till badtunnan. Efter överenskommelse kan man eventuellt komma nån timme tidigare, eller vara kvar nån timme.

Sopsortering och städning
Ni är skyldiga att sortera soporna och ta med dem därifrån. Ni sparar mycket tid att redan från början ha sopsäckar framme för burkar,flaskor och övriga sopor.
OBS! Om ni inte städar ordentligt så kommer ni att få betala en städfirma efteråt.

Viktigt
Markiserna får inte vevas ut längre än till räcket. Vid blåsigt väder måste markislängden anpassas efter vindstyrkan, eller undvikas helt.
Markiserna får inte lämnas utvevade vid hemgång. De kan gå sönder om det blåser upp.

Ansvar
Den som bokar har ansvar för skada. Hyrestagaren måste därför vara minst 18 år.
Hyrestagaren tar även ansvar för de personer som släpps ombord.
Vi tar inget ansvar för personskada som har uppstått under hyrestiden.
Vi tar inget ansvar för skada som hyrestagaren eller hyrestagarens sällskap orsakar, när det gäller tredje person och egendom.
Flottarna får inte överlåtas, hyras ut eller pantsättas.
Vi tar inget ansvar för båtturer ut till flotten, eftersom Sjölagens bestämmelser om redaransvar gäller båtens ägare och befälhavare.
Flottarna får under inga omständigheter släppas loss eller flyttas under hyresperioden. *
Ingen får befinna sig på flottarnas tak. **
Det är förbjudet att stå på bryggan och med handkraft gunga flottarna. ***
Det är inte tillåtet att dricka rödvin eller kaffe i bastu eller omklädningsrum eftersom det ger permanenta fläckar på inredningen. Om detta inträffar så byter hantverkare ut allt fläckigt och hyrestagaren står för kostnaden.

Ersättningskrav
Vi debiterar allt som, för ett tillfälle, inte är normalslitage. Vid skada anlitar vi hantverkare för att återställa flotten i gott skick inför nästa kund. Vid onormal nedsmutsning så anlitar vi städfirma, t.ex. om vi känner doften av fekalier och annat illaluktande som man kan få ur sig efter en "blöt" kväll.
Om inte flotten kan återställas i skick inför nästa kund så kommer krav om ersättning för att kunna återbetala nästa kund. Är skadorna omfattande så polisanmäls detta som skadegörelse, då vi anser att det är uppsåtligt.

Rörelsehindrade
Vi har inte handikappsanpassat våra flottar eftersom det inte är möjligt p.g.a. att de flyttas mellan olika platser med olika höjder från bryggan eller stranden. Det kan ibland vara t.ex 50 cm från bryggkanten och ner till flotten, beroende på plats och vattenstånd.

Övrigt
Vi förtöjer vid en brygga eller ankrar vid en strand, med lina till land. Ombordstigning är möjligt utan att behöva egen båt. Vid ankring utanför en strand kan det vara vatten mellan land och flotte, men inte mer än knädjupt.
När det gäller Sjugranarudde, så äger vi rätten att själva bestämma den lämpligaste platsen av de två alternativen Sandviken och Djupviken, för att undvika klagomål från badgäster och skadegörelse på flotten då den inte används. I regel så är Sandviken bäst April, Maj, Juni och September. Djupviken är bäst Juli-Augusti.

Force majeure
Om det av någon anledning inte är möjligt att bogsera ut till den tänkta platsen, p.g.a att platsen är upptagen, blåsigt väder, haveri etc. meddelas detta omgående per telefon och ett lämpligare alternativ erbjudes. Om det blir det en dyrare plats så slipper ni mellanskillnaden. Om det blir en billigare plats så betalas mellanskillnaden tillbaka.
Om ni avbokar i detta läge så blir det ingen återbetalning.

Förklaring
* De allra flesta platser ligger nära farleden och att släppa loss flotten så att den stör trafiken i farleden kan bli riktigt kostsamt.
** Huset ombord är byggd för att vara lätt, och det är därför inte lämpligt att vara på taket eftersom det kan ge sättningar i huset. Det kan innebära att det inte går att stänga dörrar och fönster.
*** Om man står på bryggan och med handkraft gungar flotten så påfrestar det pollare och förtöjningar. Risken är stor att pollarna knäcks, p.g.a. dessa onormala och överdrivna rörelser.